Over 600.000 signed the Petition for Shortening Time of Animaltransporting


 
 
 
   
 
 
Över 600 000 namn för kortare djurtransporter – fortsatt kampanj på Djurens Dag!
 

Djurtransporter är en viktig fråga för Djurens Rätt. I våras drog organisationen igång en ny kampanj. Nu planerar vi ytterligare aktiviteter inför Djurens Dag 4 oktober.

 
 
 

Namninsamlingen för max 8 timmars transporttid i EU passerade nyligen hela 600 000 namn och Sverige ligger på fjärde plats i insamlingsligan. Hjälp oss gärna att sprida länken till vänner och bekanta. Tillsammans med den internationella organisationen Animals’ Angels planerar Djurens Rätt nu nästa steg: att informera och samla stöd hos svenska EU-parlamentariker.

Hur är då läget i Sverige? Enligt ny statistik är Sverige näst sämst i EU vad gäller antal genomförda djurtransportkontroller. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson är väl medveten om problemen och att en viktig orsak är bristande resurser. Men, ministern prioriterar annorlunda och lägger hellre pengar på att subventionera slakten av djur.

På Djurens Rätts kampanjsida djurensratt.se/transporter hittar du mer information om vad som har hänt sedan kampanjen drog igång. Där finns även uppdaterade brevförslag för att kontakta branschorganisationer och landsbygdsministern.

Den 4 oktober är det Djurens Dag, och då kommer aktiva medlemmar och lokalorganisationer runt om i landet att uppmärksamma kampanjen och informera om djurens situation. Du är varmt välkommen att vara med! Du kan beställa kampanjpaket så skickar vi material som du kan använda. Vill du hitta likasinnade att engagera dig tillsamman med så har vi samlat all information om hur man blir aktiv.

Det finns fler sätt att stödja arbetet mot långa och plågsamma djurtransporter. Djurens Rätt är som du kanske vet helt beroende av frivilliga bidrag. Stöd vårt arbete för djuren. Här hittar du all information om hur du kan bidra till vårt arbete genom att skänka en gåva, samt hur man blir djurfadder och får en present som tack.

Tack för att du står på djurens sida varje dag!

 
 
 
 
Cecilia Mille
Ansvarig för internationella frågor
Djurens Rätt
 
 
 
 
Tillsammans hjälper vi djuren!
 
Besök www.djurensratt.se/StodOss för mer information om vad du kan göra för djuren.

You could tell here, how to insert the OWN Awatar here!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s