Koira kuorsaa tai nukkuu istuviltaan – iik, miten söpöä! Vai onko sittenkään?


Fifirock - Home of Happy Dogs

Videolla lyttynokkainen koira vetää äänekkäästi hirsiä koko kroppa töristen. Toinen pilkkii istuma-asennossa vuorotellen uneen vaipuen ja hereille nytkähtäen. Yksi nukkuu autuaana pallo suussa. Äkkiseltään vaikuttaa hauskalta. Vaan mikä on totuus?

Kuorsaaminen on kärsimystä

Moni lyttykalloinen koira kuorsaa nukkuessaan, mikä kertoo ahtaista hengitysteistä – henki kulkee huonosti. Ilma ei liiku. Kun brakykefaaliset eli lyttykalloiset rodut ovat kokeneet räjähdysmäinen suosion, näitä kuorsausvideoita on netti pullollaan. Ne kirvoittavat ihastelevia kommentteja tyyliin “he’s so cute”, “awwwwww how lovely”, “adorable!” Miten väärässä ne ovatkaan.

Ei voi tietysti olettaa, että kaikki ymmärtäisivät asiaa ja sitä, että hauskalle näyttävä koira oikeasti voi huonosti. Pahinta on silti se, että koirien omistajatkaan eivät ymmärrä oman lemmikkinsä kärsimystä. He videoivat pahoinvoivia lemmikkejään ja laittavat ne nettiin. Heidän mielestään kuorsaus on söpöä. Söpöä, vaikka koiran hapensaanti on tuskaista joka hetki – joka sekunti, koko sen elämän ajan. Videoinnin sijaan koira kaipaisi ensisijaisesti eläinlääkäriä.

Eläinlääkärikään ei tosin pysty auttamaan kuin tiettyyn pisteeseen…

View original post 522 more words

You could tell here, how to insert the OWN Awatar here!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s